Ученици и учители от ПГИ започнаха кампания за почистване на гр. Смолян

Ние сме от действащите, а не от мрънкащите, посочиха гимназистите.

Кметът Николай Мелемов подкрепи инициативата на учениците.

Ученици и учители от ПГИ „Карл Маркс“ започнаха кампания за почистване на града ни под мотото „Искаме да ни е чисто“. „Идеята ни е да живеем в по-красив и чист град. Искаме да не гледаме мръсотията и боклуците, а да виждаме красотата, защото живеем в един от най-хубавите райони на страната“, сподели Росен Каменов от 11 клас. Тийнейджърите настояват да се поставят камери и да се налагат глоби на тези, които изхвърлят на земята боклуци. „В Германия или Австрия няма как да хвърлиш фас и да останеш незабелязан. И тук трябва да е така. Трябва да има хора, които действат, а не да мрънкат и да постват снимки във фейсбук на боклуци. Ние сме от действащите“, допълни още Росен Каменов.

Класният ръководител на учениците Еманоила Величкова посочи, че не можем да чакаме някой друг да ни изчисти, защото боклуците ги правим ние. От нас зависи да живеем в по-чист град, посочиха инициаторите на кампанията.

В почистването се включиха и ученици от 8А клас, с класен ръководител Стела Пишинова.
Кметът Николай Мелемов приветства инициативата на гимназистите и им предостави маски, чували и ръкавици за почистването. „Поздравявам учениците от ПГИ „Карл Маркс“, от които трябва да се учим, че наше задължение и грижа е да пазим Смолян чист и приветлив“, посочи Мелемов.

Като за начало учениците изчистиха детската площадка до ресторант Отмора, която се намира в централната част на града. Те събраха над 10 чувала с боклуци.

Инициативата няма да е само днес, при хубаво време продължаваме.

Ако видим някой, който замърсява, ще уведомим съответните органи, а те ще санкционират нарушителите. Благодарим на кмета и община Смолян за съдействието, посочиха гимназистите.

Здравейте, напишете своя коментар: