Първо място на конкурса „С очите си видях беда“

Днес бяха наградени учениците Ивана Тодорова – 11Б, Жени Шехова – 10Б и Гергана Кабакова – 8Б клас от ПГИ “Карл Маркс“, които участваха в Общинския кръг на Международния конкурс „С очите си видях бедата“. Събитието се състоя в Община Смолян. За поредна година Ивана Тодорова бе класирана на I-во място в трета възрастова група на конкурса. Останалите две ученички получиха поощрителни награди. Наградите бяха връчени от заместник-кметовете Марин Захариев, инж. Мариана Цекова и секретаря Момчил Николов.

Господин Захариев благодари на всички деца и ученици за активното им участие, както и на техните ръководители за подкрепата на своите възпитаници. Зам.-кметът посочи, че Община Смолян винаги е отворена и подпомага инициативите на младите хора.

Участвалите тази година ученици бяха 239. Представените рисунки бяха в три възрастови групи – 7-10 г, 11-13г и 14-18г. Рисунките на класираните на първо, второ и трето място в различните възрастови групи са предадени с протокол в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян за участие в Областния кръг на състезанието.

Конкурсът е заложен в националния календар за изяви по интереси на учениците на МОН за учебната 2023 /2024 г.

Община Смолян вече обяви класирането, което може да си види на следния линк: https://www.smolyan.bg/bg/news/view/6152

Здравейте, напишете своя коментар: