Мобилност по национална програма „Иновации в действие“

За поредна година Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс“ – град Смолян участва в Национална програма „Иновации в действие“. Учители и ученици от гимназията гостуваха на Държавна финансово стопанска гимназия „Интелект“ – град Плевен. В срещата се включиха Професионална гимназия по икономика и мениджмънт – град Пазарджик и Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ – град Благоевград.

Двудневната програма бе наситена с много емоции, обмяна на опит, наблюдения на открити уроци и интересна културна програма. Целта на срещата бе задълбочаване на връзките между образованието и бизнеса, между традициите и иновациите, внедряване на модерното и различното в професионалните гимназии.

Плевенската гимназия представи на вниманието на гостите поредица от интердисциплинарни уроци: „Водата – извор на живот“, „Математика и английски език – заедно в дигиталното пространство“, „Предприемачески прозорец“, „Интелектуална лаборатория“.

За поредна година се състоя и работна среща между учителите, в която те представиха приоритетите и целите на иновативното обучение и проектните си дейности.

За доброто настроение на гости и домакини се погрижи клуб „Хороводец“ с танци, музика и много усмивки.

Инициативата приключи с изказване на г-н Емил Райков – директор на ДФСГ „Интелект“, който изрази надежда за начало на един ползотворен процес по обмен на мнения и идеи с партниращите си училища в бъдещи съвместни инициативи и мобилности.

Здравейте, напишете своя коментар: