Всеки има силата да направи Коледа вълшебна!

И тази година в ПГИ „КАРЛ МАРКС“ – гр. Смолян се проведе благотворителен коледен базар. Ученици, родители и учители се включиха в мероприятието и предлагаха на щандовете си вкусна домашна храна, красиви картички и сувенири. Стоките бяха в изобилие и предлагането беше много по-голямо от търсенето, което доведе до редица интересни промоции и намаления. В крайна сметка всички – и продавачи, и купувачи, бяха доволни и щастливи. Най-голямото удовлетворение дойде след преброяване на събраните средства – 3079,70 лв. , с част от които ще подпомогнем 11 семейства на нуждаещи се ученици от гимназията, а останалата сума, ще бъде преведена по сметката на Евгения Асенова Николова от град Смолян.

Събитието стартира с представяне на обичая коледуване. Момчетата от фолклорната група на ПГИ влязоха в училище с гайди и тъпани, наричаха за здраве и благоденствие, хвърлиха камъка с думите „Както ми тежи камъка, така да ви тежат парите в кесията“! А стопанинът г-жа Мария Дамова-Мечкарска отговори: „Реченото ви да бъде!“. За доброто настроение се погрижиха танцьорите от новосъздадената ТФ „Луди млади“ по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ и оркестър „Икономско настроение“.

Част от вълнуващата програма беше демонстрацията на клуб „Роботика“, в който учениците моделират роботи, управлявани дистанционно.

С голямо вълнение и настроение децата реализираха благородната идея да правят добро на тези, които се нуждаят, да подаряват радост и усмивки в навечерието на най-светлите празници – Коледа и Нова година! Разбира се, всичко това се случи благодарение на активната помощ и всеотдайната подкрепа на родителите.

Ученици, родители и учители сътвориха най-важния урок – да бъдем милосърдни и добри. Така ще запазим жива традицията – в семействата ни, в родовете ни и в училище.

Здравейте, напишете своя коментар: