Уважаеми колеги!
Скъпи ученици и родители!
Професионална гимназия по икономика навършва 60 години.
   Днес, всички заедно трябваше да сме част от тържествата, които винаги съпътстват един рожден ден. За съжаление, с цел да опазим живота и здравето на любимите хора, ще се поздравим виртуално, но от сърце.
    Училището ни е богато със своите възпитаници и техните многобройни успехи – плод на знания, стремежи и мечти. Богато е със воите учители – амбициозни, всеотдайни обичащи своите ученици, Училище, което се утвърди като важен просветен център и спечели значимо място в развитието на професионалното образование в Смолянска област!
    ПГИ „Карл Маркс“ заслужено празнува, макар и в малко тъжен и труден период, защото вече 60 години създава кадри, които активно участват в икономическия и стопански живот на страната. Стремежът на всички учители, ученици и служители е да защитават престижа на училището. Днес е денят на почит и признателност към всички ентусиасти, поставили началото на ПГИ, тогава Икономически техникум и работили дълги години за него. Не може да говорим за училището без да споменем имената на ръководителите – Димитър Велков, Иван Маринков, Пена Делинчева, Мария Томова – всеки от тях е оставил значима диря за развитието на училището, оставил е част от сърцето си , посрещайки и изпращайки хилядите випускници на гимназията.
   Днес учениците се обучават в изцяло обновени и съвременно обзаведени компютърни кабинети. Много от класните стаи са оборудвани със съвременна техника. Създадена е възможност за активна подготовка на децата с помощта на новите технологии, изградена е Wi-Fi мрежа за свободен достъп до интернет, семинарни зали, нови модерни кабинети по природни науки. В училището работят професионалисти, които не само преподават и обучават, а проявяват съпричастност към проблемите и приоритетите на всеки ученик. За всички тях водещ е девизът „Учим за живота, не за училището“.
    Съхранила духа на добрите традиции и пламъка на новаторството, гимназията ни продължава уверено да гради своя съвременен облик, благодарение на всеотдайните преподаватели и техния труд, благодаряние на подкрепата и доверието на родителите на нашите ученици, на МОН и всички регионални управленски структури, които винаги са подкрепяли гимназията.
Уважаеми колеги!
    С упоритост, търпение и любов учете децата, запазете оптимизма, за да множим заедно постигнатото!
  Бъдете здрави, постигайте все повече успехи. Реализирайте духовните си стремления, за да са пълни и щастливи дните ви!
Скъпи бивши и настоящи ученици!
    Следвайте своите желания, където и да се намирате по света, търсете най-добрите постижения в науката, не подминавайте несправедливостите и вярвайте в доброто! На вас принадлежи бъдещето!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Мария Дамова-Мечкарска
Директор на ПГИ

Здравейте, напишете своя коментар: