Участие в инициативата на JA Bulgaria „Мениджър за един ден“

За поредна година учениците от ПГИ заемат ръководни постове в Областната и Общинска администрация-Смолян по време на националната инициатива „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт – България.

Зориана Джигурска зае поста на г-н Недялко Славов-Областен управител на област Смолян, като неин заместник областен управител за един ден пое поста Вероника Налбантова – ученичка в 10 клас, Даниел Белев от 11-ти клас прояви интерес да се запознае по-детайлно с работата на специализираната администрация, като застана начело на Дирекция „АКРРДС“. Даниела Чолакова от 11-ти клас зае поста на заместник-кмета-г-жа Венера Аръчкова, а Александър Петевски на заместник -кмета Марияна Цекова. На отговорния пост на г-н Момчил Николов–секретар на общината седна Виктория Милевска от 11-ти клас.

Младите мениджъри бяха запознати с дейността и правомощията на институциите, състава и задълженията на администрациите. Младежите присъстваха и на работно заседание в Областната администрация Смолян. Те задаваха своите въпроси и споделиха плановете си за бъдеща професионална реализация.

Участниците в инициативата “Мениджър за един ден” имаха възможност да присъстват на Първото заседание на Общинския съвет-Смолян, което бе открито и водено от областният управител. Те станаха свидетели на тържественото полагане на клетви от новоизбраните кмет на община, кметове на населени места и общински съветници.

Областният управител и новоизбраният кмет на град Смолян г-н Николай Мелемов благодариха на младите мениджъри за проявения към институциите им интерес и ги увериха, че вратите на администрациите и кабинетите им винаги са отворени за тях и за всички граждани на област Смолян.

    За да можете да разгледате снимковия материал в тази публикация, моля кликнете тук

Здравейте, напишете своя коментар: