Тренинг в Горски парк „Амзово“

    На 20 септември 2017 година ученици от ПГИ взеха участие в обучение на тема „Видове зависимости и формиране на умения за разпознаване на рискови фактори, водещи до агресия“, по покана на организацията „Fun in the Mountain”. Те се включиха в различни тренинги в Горски парк „Амзово“, и еко-пътека „Невястата“ в гр. Смолян. Нашите ученици, заедно с други младежи от пет общини – Смолян, Чепеларе, Девин, Доспат и Златоград, получиха начални умения по различни видове спорт, които могат да се практикуват на открито в планината, като алпинизъм, катерене, маунтийн байк, трекинг и др. Придобитите умения, ще бъдат практикувани от учениците, като организират и проведат собствена кампания в училище, под формата на здравно-образователни или спортни събития.

   Основната цел на проекта е свързана с подобряване на средата и качеството на живот, в която живеят и общуват младите хора, чрез осигуряването на подкрепа за изграждане на социално отговорно поведение и начални умения за вид спорт, като превенция на различни видове зависимости и агресия. Тя ще бъде постигната чрез стимулиране на инициативността, младежкото творчество и изявата на младите хора, чрез възпитаване на умения за разпознаване на рисковите фактори водещи до агресия и зависимости, както и за справяне в рискова и враждебна среда. Учениците са обучени да прилагат метода „връстници обучават връстници“.

    Грешка: Съжаляваме, но Вие не можете да разгледате снимковия материал от тази публикация. Необходимо е да имате инсталиран ADOBE FLASH PLAYER като приставка на интернет браузъра, който използвате в този момент. Можете да го изтеглите от тук.

Здравейте, напишете своя коментар: