Родопското кисело мляко – символ на дълголетието

    На 29 януари 2018 година ученици от клуб по екология „Силивряк” – създаден в рамките на проект „Твоят час“ на МОН, заедно с техния ръководител Ева Бакалова откриха изложба – „Родопското кисело мляко – символ на дълголетието”. Бяха представени 20 вида млечни продукти, които родопчани приготвят в домашни условия. Българското кисело мляко е известно по цял свят с вкусовите си качества. Причината се крие в бактерията лактобацилус булгарикус. Тя причинява ферментацията на млякото. Неин откривател е българинът Стамен Григоров.

  Ученичките Дияна Куцова и Антония Перпериева запознаха присъстващите със заслугите на доктор Стамен Григоров и технологията на подквасване в домашни условия на киселото мляко. За любознателните бе предоставена брошура за качествата на киселото мляко – символ на дълголетието. Събитието е първата представителна изява на клуба за този проектен период.

    Грешка: Съжаляваме, но Вие не можете да разгледате снимковия материал от тази публикация. Необходимо е да имате инсталиран ADOBE FLASH PLAYER като приставка на интернет браузъра, който използвате в този момент. Можете да го изтеглите от тук.

Здравейте, напишете своя коментар: