Клуб „Арт ателие“

Клубът сега:

art_atelie-aldumirova (Medium)

Цели:

    Фомиране на творчески и естетически умения у учениците и намаляване на агресията и апатията в училище.

В края на обучението си учениците трябва да развият:
  • способности, интереси и компетентности в приложните изкуства в неформална среда;
  • търпение, сръчност, работа в екип, толерантност и приемственост към различни култури;
  • стемеж към самоусъвършенстване и взискателност;
  • преносимост на тези качества в учебния процес;
  • развиване на ековъзпитание, самодисциплина и организация при изработването на изделия.
Да знаят:
  • основните техники при обработка на глина;
  • основните декупажни техники;
  • основните техники при рисуване;
  • принципите на сгъване и лепене.
Дейности:
Изработка на мартеници

    Участниците в клуба приложиха творчество при изработката на мартеници, с които на 1 март 2015 година ще посрещнат своите учители и съученици.

[svgallery name=“martenici_03-2015″]

Изработка на сурвачки

    За пореден път в навечерието на Коледните и Новогодишни празници  ученици от гимназията ни, които са и участници в клуб „Арт ателие“, изработиха традиционни родопски сурвачки в работилницата към РИМ „Стою Шишков“. Новите участници в клуба показаха какво са научили и приложиха творческото си въображение при изработката. Госпожа Тинка Белегова, уредник в институцията любезно ни посрещна и ни разказа за обичая Коледуване.

[svgallery name=“survachki_12-2014″]

 

Ръководител на клуба: госпожа Емилия Алдумирова

Клубът през изминалите учебни години:

Ръководител: Емилия Алдумирова

   Да създаваш, да твориш – това е приятно занимание което не изисква специални навици и умения. Основното е да не ограничаваме своето въображение и изобретателност.

    В три поредни години „Арт ателие“ привличаше млади хора в дейности извън учебния процес, за да придобият други умения, и да усетят красотата на ръчно изработените изделия.

    През учебната 2013-2014 година участват 9 ученици. Заниманията се провеждат 2 часа седмично в сряда от 15:00ч. Декупаж и салфетна техника, квилинг, макраме и други са модулите, по които ще работят.

    Чрез този клуб учениците ще имат възможност да създават композиции, рисуват, моделират, прилагат познания за цветоусещане. Учениците ще добавят собствен поглед и модел на изработвания предмет.

[svgallery name=“art-atelie-20132014″]

За 2012-2013 уебна година в ателието участват 16 ученици. Заниманията ще се провеждат 4 часа седмично в сряда от 15:15ч. Керамика и глинени изделия , декупаж и салфетни техники, квилинг, оригами, макраме и др. са модулите, по които ще работят.

В първите часове от всеки модул учениците ще научават за историята на самото изкуство, което е свързано с дадена култура. Чрез този клуб учениците ще имат възможност да рисуват, моделират, прилагат математически познания свързани с макраме и оригами, и др. Учениците ще добавят собствен поглед и модел на изработвания предмет.

[svgallery name=“art_atelie“]

На 28.03.2012г. бе представителната проява на Арт ателие. Учениците показаха три основни техники на работа до момента, а имено – работа с глина, квилинг и декупаж. Много от посетителите се присъединиха към работните мини ателиета.

[svgallery name=“proqvaaa“]

 

Януари 2010

[svgallery name=“tvochestvo“]