Клуб „Арт ателие“

Ръководител: Емилия Карамфилова Стойкова-Алдумирова

    Клуб „Арт ателие“ е предназначен за ученици, които обичат да създават красиви предмети, с богато творческото въображение и креативен подход към живота и света.

    Групата ще се обучава да прилага различни техники на приложното изкуство – работа с вълна, моделиране с полимерна глина, декупаж, рисуване, работа с хартия и рециклирани материали, изработване на различни арт неща и други.

    Част от произведенията на Арт ателието включват гривни посредством мъниста и макраме, бижута от полимерна глина, изделия от мъниста и декоративни букви от картон. Освен тях, в ателието се изработват хартиени цветя, мартеници, украса за различни празници.

    Заниманията в клуб „Арт ателие“ помагат на учениците да придобият умения за работа в екип, да следват инструкции при изпълнение на работни задачи, усвояване на ритъм на работа и почивка и самостоятелност в изпълнението на задачите. Освен това работата в ателието подобрява фината моторика и естетическия усет, подпомага формирането на умения за съчетаване на различни елементи в едно хармонично цяло и цветоусещане, свободното изразяване, креативното мислене и намирането на решения. Заниманията помагат на учениците ни не само да виждат красотата в света около себе си, но и сами да я създават.

    През 2017/2018 учебна година се записаха 15 ученици.

 

Дейност за 2017-2018 учебна година

 

Дейност за 2016-2017 учебна година