Посещение в Италия

    От 16.03-21.03.2014 година трима учители – Еманоила Величкова, Цонка Карапетрова и Гергана Георгиева, заедно с учениците: Яна Кичукова, Симона Пачелийска, Диана Мемова, Лъчезар Митев, Александър Каменов и Божидар Панайотов, посетиха Италия по проект “Let’s Fight Obesity” – проект по програма Коменски.

   Имаха възможност да разгледат ренесансовия център на Рим в продължение на два дни. А в град Нерето – на 200 километра североизточно от италианската столица учителите и учениците от ПГИ се срещнаха с партньорите си от Португалия, Германия и Италия. Чрез игри и презентации учениците от ПГИ участваха активно в дискусии на английски език по предварително обявената проблематика-здравословно хранене и нанотехнологии. Много позитивно преживяване на групата от ПГИ бяха организираните в два дни йога практики и модерни танци.

    С настаняването си в италиански семейства Яна, Симона, Диана, Лъчезар, Александър и Божидар се докоснаха до италианския бит и гостоприемство. Спечелиха приятелства завинаги.

[svgallery name=“comenus-italy04-2014″]

ВИДЕО от визитата

     Тази визита бе първата за ученически мобилности, следващата е в Гърция, в периода 6-10 октомври 2014 година.

1 коментар по “Посещение в Италия”

  1. Почивка в Италия 2014 каза:

    Приятелка,която от няколко години е преподавател в едно столично училище по биология,много често ми казва, че едната им преподавателка по музика, всяка година води учениците си на някоя опера ли театър, но в друга страна, в зависимост от урока,който учат.Това ми се вижда страхотно.И много лесно за учене.Само така ори и лед години децата ще се сещат в коя страна има велики класици и кои са те, а от Италия знаем, че има много.Благодаря ви за тази статия, дано и вие да пътувате по света постоянно.Снимките са много интересни както и блога ви, вижда се че полагате големи грижи за него.

Здравейте, напишете своя коментар: