Еколози от 9 А клас с престижно място на национално състезание

    Александър Петевски и Даниел Белев от 9 А клас на ПГИ „Карл Маркс” град Смолян представиха и защитиха своя проект „SOS за гората на Родопите” в ХVІ Национално състезание по природни науки и екология в град Кюстендил.

    Състезанието се проведе в два кръга: постерна сесия и публична защита пред компетентно жури на МОН. Учениците успяха да покажат актуалните проблеми на гората в Родопите, поразена от короядни петна, които са се увеличили тройно повече от минали години. Те изказаха своята съпричастност и призоваха всички заинтересовани към проблемите на гората, да вземат адекватни мерки за нейното бързо възстановяване.

    Именитите професори от комисията бяха впечатлени от представянето на младите еколози, от тяхното задълбочено познаване на проблема и страстта, с която защитиха своята позиция. В конкуренция с най-добрите 22 проекта от цялата страна смолянските възпитаници на ПГИ „Карл Маркс“ успяха да излезнат в лидерски позиции и да достигнат отлична оценка – 5,75. Това е първото участие в Национално състезание по природни науки за професионалната ни гимназия и клуба по екология, с ръководител Ева Бакалова.

[svgallery name=“nacsastpnieko-kustendil“]

Статия във вестник „Отзвук“

Още снимки

Здравейте, напишете своя коментар: