Конкурс „С очите си видях бедата“

На 31.05.2023 г. в РИМ „Стою Шишков“ – Смолян наградиха победителите в конкурса „С очите си видях бедата“. Трима ученици от ПГИ „Карл Маркс“ бяха наградени от комисар Симеон Цървуланов – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той връчи наградите на победителите в областния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Класираните на първо, второ и трето място в трите възрастови групи- от 7 до 10 години, от 11 до 13 години и от 14 до 18 години получиха грамоти и подаръци от домакините на тържеството.

Комисар Цървуланов благодари на всички участници за труда и сериозното отношение към конкурса. Той със задоволство отбеляза, че за поредна година конкурсът постига една от своите основни цели с помощта на изкуството да се възпитава съпричастие към проблемите на човека.

Конкурсът „С очите си видях бедата“ се организира от ГДПБЗН – МВР с партньорството на Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. Началото му е поставено през 2002 година и се провежда в национален мащаб на три етапа – общински, областен и национален. От 2003 година конкурсът прераства в международен, като се провежда под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

Наградените творби ще бъдат изпратени в град София за участие на национално ниво.

Наградени в трета възрастова група:

1 място – Ивана Тодорова 16 години от ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян;
2 място – Антония Дукатева на 14 години от ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян;
3 място – Жени Шехова на 14 години.

от ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян

Поздравления момичета!

Здравейте, напишете своя коментар: