Иновативно училище

Творческа работилница за изработка на изделия за Коледа

На 11 декември 2023 година се проведе Workshop – творческа работилница за изработка на изделия за Коледен благотворителен базар. Участие взеха учениците от клубовете по интереси: клуб „Силивряк“ и клуб „Активни младежи“, с ръководители Ева Бакалова и Валентина Велкова. С голямо удоволствие децата работиха върху своите творения. Допълнителна мотивация им бе именно благотворителната кауза, към която ще се включат на 20 декември 2023 година в Коледния базар на ПГИ. Идеята е със събраните средства да се подпомогнат хора в нужда. С пожелание за много весели и щастливи празници завърши творческата работилничка.

 


 

Есенна работилница

Пъстрота, цвят, красота! Много емоции, незабравими преживявания и есенно настроение ни донесе проведената в училище работилничка за изработка на изделия с природни материали. Включиха се деветокласници от гимназията, които са участници в клубовете по интереси: „Зелени предприемачи“, „Силивряк“, „Арт ателие „ и „Активни младежи“. Инициативата е предварително заложена и е част от календара на програмата за иновации. Учениците,чрез жребий,се разпределиха в четири отбора. Децата твориха сърцато под звуците на приятна музика! Всички участници се насладиха на чаша билков чай и усмихнати позираха за снимка до изложбата с крайните изделия. Последна спирка от това вълнуващо приключение беше проведената фотосесия в двора на училището, където всички дружно се присъединихме към посланието, изписано с листа: ПГИ!

 


 

Среща с еколога Андрей Андреев

На 11 октомври 2023 година се проведе ползотворна първа работна среща с гост-лектор Андрей Андреев. Този млад еколог и предприемач е бивш възпитаник на гимназията и настоящ партньор в инициативите, свързани с изпълнение на заложените дейности във връзка с въведената в нашето училище иновация. Заедно с преподавателите, работещи по проекта, Андрей Андреев разгледа насажденията с мурсалски чай в двора на училището. Той много увлекателно и подробно разкри „тънкости“ по отглеждането на популярната билка, наречена с основание „родопско чудо на дълголетието“. Отправената от ръководството и учителите покана за следваща среща с ученици през месец ноември бе сърдечно приета.

Благодарим за вдъхновената лекция-разговор и за интересните факти на господин Андреев!
Вярваме, че това е началото на едно пълноценно партньорство и сътрудничество!

 
Кандидатура за иновативно училище