Европейски ден на езиците

    На 26 септември отбелязваме европейския ден на езиците. Празникът е обявен от Съвета на Европа с подкрепата на Европейския съюз на 6 декември 2001 година. Целта на европейския ден на езиците е:

        • да се повишава осведомеността за използваните в Европа езици;

        • да се насърчава културното и езиковото многообразие;

        • да се стимулира изучаването на чужди езици през целия живот.

    В ЕС има 24 официални езика, около 60 регионални и малцинствени езика и повече от 175 езика на мигранти. Поне половината от населението в света пък говори или разбира два или повече езика.
Английският е най-изучаваният чужд език в 28-те държави от ЕС, показват данни на Евростат за 2012 година. Важността на английския като чужд език в ЕС се потвърждава и от лидерството му в почти всички държави.

    В гимназията ни бе отбелязан европейския ден на езиците чрез кратка викторина подготвена от учителите по чужди езици. Учениците от всеки клас трябваше да напишат любимите си думи на български, английски, испански и руски на флипчарт във фоайето на училището.

    Грешка: Съжаляваме, но Вие не можете да разгледате снимковия материал от тази публикация. Необходимо е да имате инсталиран ADOBE FLASH PLAYER като приставка на интернет браузъра, който използвате в този момент. Можете да го изтеглите от тук.

Събитието предизвика голям интерес у учениците!

Здравейте, напишете своя коментар: