Европейска седмица на спорта в училище

Учениците от Професионалната гимназия по икономика се включиха активно в Европейската седмица на спорта с атрактивни спортни, забавни и състезателни игри. Проведоха състезания на открито – „Спортно бягане”; „Волейбол за здраве”; „Спортни игри”; „Компостирай отпадъци” и „Екофитнес”.

Състезателните групи бяха от различни възрасти от 8 до 12 клас, разпределени на отбори, всеки от които, изпълни с ентусиазъм своята задача. Заложи се на елемента на забавлението и се изпробваха нови начини за физическа активност и спорт. Всеки участник вложи старание и състезателен дух за победа.

На 27 септември 2019 година участниците в групата за екофитнес, разделени на три отбора с основни критерии бързина и качество, успяха да почистят тревните площи в двора на училището и около оранжерията, напълниха три компостера с прясно окосена трева, извършиха аериране на биомасата и отделиха готов зрял компост. Победител стана отборът на 9А клас. С активна физическа дейност се осъществи спортният празник в училище „Енергия и здраве от природата”.

    За да можете да разгледате снимковия материал в тази публикация, моля кликнете тук

Здравейте, напишете своя коментар: