Гости от Турция и Гърция

    От 18 до 22 ноември 2013г. в нашето училище гостуваха партньорите ни по проек „Коменски“ от Турция и Гърция. Посрещнахме ги по стара българска традиция с гайди и пита хляб. През първия ден ученици и учители работиха в работни групи. Учителите работиха по продуктите, които са заложени в проекта, набелязаха последващи задачи, както и уточниха крайни срокове за събиране на материали, необходими за уеб страницата, викторина, рецептурник, сборник с приказки и историческа брошура. Взе се решение следващата визита да бъде от 18 – 22 март в Нерето – Италия. Учениците от трите държави имаха урок по български език, приготвяха здравословни храни, подбираха билки, участваха в занимателни и спортни игри.

    Всички заедно изиграхме едно родопско хоро. Гостите имаха възможност да разгледат и опознаят града ни. Срещнаха се със заместник кмета Марин Захариев.    Посетиха Пампорово и Широка лъка. Създадоха се приятелства и учениците поддържат контакт с техни връстници от Турция и Гърция.

    През месец март за Италия ще пътуват шест ученици и трима учители.

[svgallery name=“komenski-noemvri-2013″]

2 коментара по “Гости от Турция и Гърция”

  1. оферти за ранни записвания каза:

    Била съм в хореографска паралелка и винаги е много забавно и весело.Да танцуваш своите народни танци , танците на страна си е голяма гордост.Тези паралелки ходят и по разни екскурзии и почивки в чужбина да танцуват.Хубаво е че ще идват и при нас.Статията е страхотна и се радвам че ни пишете, дано често го правите вече всеки ден ще посещавам блог а ви.Това, че сте ги….“ посрещнахме ги по стара българска традиция с гайди и пита хляб. През първия ден ученици и учители работиха в работни групи. Учителите работиха по продуктите, които са заложени в проекта, набелязаха последващи задачи…“ е чудесно нека да покажеме и ние гостоприемност.

  2. Ранни записвания почивка в Бодрум каза:

    Чудесно е да ни идват нагости различни чужденци и да покажем на какво сме способни именно с тези гайди и народни танци, са си типично български с посрещането с погачата и меда са едни традиции,които се надявам да си остават във времето и в следващите поколения.Това, че самите ученици от трите държави са имали урок по български език, и са приготвяли здравословни храни, и са избирали билки и още какво ли не е много образователно и здравословно за тях да се научат да живеят както трябва.Очакваме с нетърпения и визитата в Италия,където пак ще бъде уникално.

Здравейте, напишете своя коментар: