Втора мобилност по Национална програма “Иновации в действие“

Директори, учители и ученици от ПГИ “Карл Маркс“ – гр. Смолян, ДФСГ „Интелект“ – гр. Плевен, ПГИ „Иван Илиев“ – гр. Благоевград и Професионална гимназия по икономика и мениджмънт, гр. Пазарджик бяха на двудневна обмяна на опит по НП „Иновации в действие“.

В периода 27.04.2023 г. – 28.04.2023 г. Професионална гимназия по икономика и мениджмънт, гр. Пазарджик бе домакин на втората среща на партньорите по Национална програма „Иновации в действие“. Гимназията развива своята дейност в областта на методите на преподаване и учене, свързани с дигиталните ресурси и дигиталните технологии. Темата на тяхната иновация е „STEM обучение в малки изследователски групи“. Целта на срещата бе споделяне на добри педагогически практики и обмяна на опит.

В двудневната програма на посещението се споделиха актуални проблеми в организацията на учебния процес, посетихме бинарни уроци по математика и информатика „Как да си направим холограма?“, математика и немски език „Изследване с функция“ и химия и опазване на околната среда и английски език „Битка на природата с горивата“. Също така ни бе представена постерна сесия от домакините за предходни, бинарни уроци. Особено бяхме впечатлени от срещата с отбор „TEAM_PRO“ от ПГИМ – гр. Пазарджик с ръководители Албена Гълъбинова и Милена Гълъбинова, класирал се на първо място в публичния кръг на Европейската олимпиада по статистика 2023 г.

В програмата бе предвидена и официална вечеря за учителите, която прерасна в работна среща за споделяне на добри практики от учебно-възпитателната работа.

В заключителната част от визитата, учениците от ПГИМ-гр. Пазарджик ни представиха модно ревю „Екодизайн“ с облекла от рециклирани материали. В знак на благодарност за великолепното посрещане и домакинство, ученикът Димитър Дърмонев от ПГИ“Карл Маркс“ ги поздрави с родопска сюита на гайда.

С пожелание за здраве и до нови срещи се разделихме с домакините и се отправихме на обиколка на местни, природни и културни забележителности от красивия регион на град Пазарджик.

Здравейте, напишете своя коментар: