Благотворителен коледен базар

    И тази година в ПГИ „КАРЛ МАРКС“ – гр. Смолян се проведе благотворителен коледен базар. Ученици, родители и учители се включиха и предлагаха на щандовете си вкусна домашна храна, красиви картички и сувенири. Гостите на събитието успяха да видят и специално подготвените картичка, сувенир и филм за участие на училището в кампанията на ЮНЕСКО – “КОЛЕДАРИ с блага вест и здраве“ – за набиране на средства за център на детска онкохематология – София.

    Събитието стартира с представяне на обичая коледуване. Момчетата от фолклорната група на ПГИ влязоха в училище с гайди и тъпани, наричаха за здраве и благоденствие, хвърлиха камъка с думите „Както ми тежи камъка, така да ви тежат парите в кесията!“ А стопанинът г-жа Мария Дамова-Мечкарска отговори: „Реченото ви да бъде!“

    Под съпровода на коледна песен, изпълнена от вокалната група в училище, блеснаха светлините на коледната елха в двора на ПГИ.

    С голямо вълнение и настроение децата реализираха голямата идея да правят добро на тези, които се нуждаят, да подаряват радост и усмивки!

    За да можете да разгледате снимковия материал в тази публикация, моля кликнете тук

Здравейте, напишете своя коментар: